Var kan du sälja däck när du ska sälja bolag?

Då du har bestämt dig för att lägga ner däckverkstaden för att sälja bolag för avveckling så måste däcken få nya hem. Ett stort lager med vinterdäck är kanske inte så enkelt att bli av med snabbt. Men det finns vägar att gå som vi ska kika på här.

Planering för att sälja bolag

För att sälja bolag för avveckling så måste företaget vara i vilande form. Det betyder att lager med däck inte längre kan finnas som fysiska lager. De får bara vara kvar som pengar på ett konto och kvitton och bokföring för försäljning.

För att sälja däck lite snabbare kan du ta flera vägar. Det går ju att nå nya kunder trots att du nu är på gång att lägga ner!

Sälj däck online

Nätet är en fantastisk källa för den som vill sälja och köpa. Du kan finna köpare av dina däck över ett större område. Det kan ju finnas folk som är redo att köra lite längre för ett bättre pris. På så vis kan du bli av med ditt däcklager snabbare och då kommer du att kunna sälja och avveckla snabbare.

Ibland kan du till och med hitta annonser från folk och företag som vill köpa däckpartier. Då blir det enkelt att sälja däck online. Det gäller bara att du hittar rätt form av forum för detta. Även sociala medier kan vara bra för att komma i kontakt med folk som kan vara intresserade av att köpa dina däck.

Erbjud kunder att köpa billigare

Det är förstås så att du snabbare kan sälja dina däck som finns på lager om du erbjuder dem billigare. Detta kan du göra under den period då du fortfarande är igång men vet att du inom en snar framtid kommer att sälja bolag för att likvidera det.

Du kan ju göra kampanjer där folk som kommer in för att byta däck till sommardäck samtidigt kan kassera de gamla och köpa ett nytt sätt för nästa säsong billigare. Eller så erbjuder du nya sommardäck då de ändå kommer in för att byta. Det här går att leka med men huvudsaken är att du tar chansen att tömma lagret så att du får in kapital för det.

Sälj till andra däckverkstäder

Sist men inte minst kan du förstås ta kontakt med andra däckverkstäder och se om de vill köpa dina däck. Om det rör sig om ett bra märke eller god kvalitet så lär detta inte bli för svårt. Särskilt om du ger ett bra pris.

Fördelen med att sälja på detta vis kan vara att du då säljer hela lagret som ett parti. Det gå ju mycket snabbare än att sälja däck pö om pö. När ditt lager är tomt och du lämnar din lokal så är du snart redo att sälja bolag och likvidera det!

Comments are closed.