Läkarintyg för taxikörkort är lika viktigt som bra däck!

För att köra taxi krävs det utbildning och för att få utbildningen och en taxi legitimation behöver du det läkarintyg taxikörkort kräver. Den som har haft körkort B i minst två år eller har ett D körkort kan ta en legitimation för att få köra taxi. Läkarundersökningen är minst lika viktig som bra sommardäck och vinterdäck för en säker och trygg verksamhet.

Läkarintyg taxikörkort kräver för säker verksamhet

Det läkarintyg taxikörkort kräver för säker verksamhet intygar att du är frisk nog för att köra taxi. Det här är ju ingen småsak. Om du har hälsoproblem som kan göra din körning farlig för dig och andra kan det leda till en katastrof.

Som taxichaufför har du ansvar för dig själv, dina kunder och de som finns omkring din bil i trafiken. Det betyder att du måste se väl och att du inte kan ha problem med alkohol eller droger. Ett läkarintyg för taxikörkort intygar att du har tillräckligt god syn och att du inte har problem med droger och alkohol. Det här är minst lika viktigt som att köra på däck som är säkra.

En noggrann undersökning

För att få intyget måste du boka in tid på en klinik som kan ge intyg taxikörkort kräver. De kommer att kontrollera ditt blodtryck såväl som din hjärthälsa. När undersökningen är över och du får ett godkänt intyg kommer det att skickas direkt till Transportstyrelsen. Därefter kan du ta din utbildning och få din taxilegitimation.

Kom ihåg att du måste ta med dig legitimation såväl som glasögon om du använder det då du kommer för att bli undersökt för att få ditt intyg för taxikörkortet!

Comments are closed.