Var kan du sälja däck när du ska sälja bolag?

Då du har bestämt dig för att lägga ner däckverkstaden för att sälja bolag för avveckling så måste däcken få nya hem. Ett stort lager med vinterdäck är kanske inte så enkelt att bli av med snabbt. Men det finns vägar att gå som vi ska kika på här.

Planering för att sälja bolag

För att sälja bolag för avveckling så måste företaget vara i vilande form. Det betyder att lager med däck inte längre kan finnas som fysiska lager. De får bara vara kvar som pengar på ett konto och kvitton och bokföring för försäljning.

För att sälja däck lite snabbare kan du ta flera vägar. Det går ju att nå nya kunder trots att du nu är på gång att lägga ner!

Sälj däck online

Nätet är en fantastisk källa för den som vill sälja och köpa. Du kan finna köpare av dina däck över ett större område. Det kan ju finnas folk som är redo att köra lite längre för ett bättre pris. På så vis kan du bli av med ditt däcklager snabbare och då kommer du att kunna sälja och avveckla snabbare.

Ibland kan du till och med hitta annonser från folk och företag som vill köpa däckpartier. Då blir det enkelt att sälja däck online. Det gäller bara att du hittar rätt form av forum för detta. Även sociala medier kan vara bra för att komma i kontakt med folk som kan vara intresserade av att köpa dina däck.

Erbjud kunder att köpa billigare

Det är förstås så att du snabbare kan sälja dina däck som finns på lager om du erbjuder dem billigare. Detta kan du göra under den period då du fortfarande är igång men vet att du inom en snar framtid kommer att sälja bolag för att likvidera det.

Du kan ju göra kampanjer där folk som kommer in för att byta däck till sommardäck samtidigt kan kassera de gamla och köpa ett nytt sätt för nästa säsong billigare. Eller så erbjuder du nya sommardäck då de ändå kommer in för att byta. Det här går att leka med men huvudsaken är att du tar chansen att tömma lagret så att du får in kapital för det.

Sälj till andra däckverkstäder

Sist men inte minst kan du förstås ta kontakt med andra däckverkstäder och se om de vill köpa dina däck. Om det rör sig om ett bra märke eller god kvalitet så lär detta inte bli för svårt. Särskilt om du ger ett bra pris.

Fördelen med att sälja på detta vis kan vara att du då säljer hela lagret som ett parti. Det gå ju mycket snabbare än att sälja däck pö om pö. När ditt lager är tomt och du lämnar din lokal så är du snart redo att sälja bolag och likvidera det!

Försäljning av däck online eller likvidation

Det är få som inte använder sig av nätet dagligen. Den som tidigare drivit däckverkstad inser att det blir nödvändigt att kommunicera tjänster och produkter via nätet även till de som finns i närheten. Om inte så finns risken för att det blir likvidation då andra aktörer tar över genom att synas bättre online.

Likvidation en risk även för etablerade däckföretag

Trots att verkstaden kan vara väl inarbetat så kommer en frånvaro online att märkas. Det kommer hela tiden att finnas nya bilister som behöver vinterdäck. De kommer inte att söka sina dubbdäck i telefonkatalogen. Istället söker de online för att hitta bästa alternativet där de bor.

Om däckverkstaden då inte dyker upp som alternativ för sökningen på nätet så kommer de allra flesta att missa möjligheten. Detta är anledningen till att det faktiskt kan bli likvidation om inget görs åt att synas via denna livsviktiga marknadsföringskanal.

Hur ska det hela gå till?

Nu är det förstås så att den som säljer däck och byter desamma inte är expert på marknadsföring online. Hur man dyker upp i sökresultaten då folk säker efter däck och däckverkstad är en vetenskap. Det är inget man lär sig hux flux, inte ens då intresset finns.

Det gäller att hitta en samarbetspartner som klarar allt från att skapa en hemsida som fungerar på ett bra sätt till att jobba med synlighet på nätet. Med rätt hjälp kan det gå ganska snabbt och då kanske det inte ens blir tal om att sälja bolag eller att avveckla det.

Fantastiska möjligheter på nätet

Det fina med att synas online är ju att det går att göra så mycket mer än att visa vägen till däckverkstaden. Det går till exempel att sälja däck online. Dessa kan sedan skickas direkt till kund eller monteras på verkstaden.

Dessutom kan bra hemsidor användas för kommunikation och bokning. De som jobbar i receptionen på däckverkstaden får mindre att göra med bokningar på detta vis. Det är förstås väldigt effektivt för däckverkstaden som kan jobba på ett effektivare sätt.

Det kan verkligen bli antingen eller

Nu kan det förstås låta så definitivt att säga att om man inte tar sig online med tjänster och produkter så blir det likvidation. Men det är ingen överdrift. Många svenska företagare har fått lära sig denna läxa den hårda vägen.

Om man inte tar tag i närvaron online i tid så blir det snart en ohållbar situation. Det goda ryktet är en sak men idag ska detta spridas på nätet. Det är där som folk pratar i sociala forum och tipsar varandra om var det är bäst att byta däck. Det betyder att mycket kan vinnas på att vara aktiv i dessa sammanhang.

Fast däcken tar ju allt tid precis som de bör. Därmed är det verkligen guld värt att hitta rätt samarbetspartner för att inte missa den viktiga kommunikationen som hela tiden pågår online. Det är verkligen detta eller likvidation så ta tag i saken innan det blir försent!

 

Hur handlar man nya däck på nätet

När allting finns på nätet så är det inte konstigt att man kan ta hand om köpet av nya däck online. Det här är verkligen enkelt ordnat då det finns bra svenska tjänster som Alvén & Ingvarsson som kan erbjuda ett stort lager av sommardäck och vinterdäck. Den här typen av sajter fungerar både som butik för däck och som hjälp för den som behöver en bra däckverkstad. Om man behöver nya däck så är det verkligen lönt att börja på nätet, och det särskilt om man vare sig har tid och lust att ta hand om däckbytet. Via nätet så blir det smidigt och man får rätt modell för sin bil genom att använda sig av smarta funktioner som däcksök via bilens registreringsnummer.

Köpa däck online

För att köpa däck online så behöver man bara ta sig till en webbutik som erbjuder ett gott utbud av sommardäck och vinterdäck. Den som inte kan så mycket om märken och modeller kan dra nytta av att läsa guider eller av att helt enkelt kontakta de som jobbar med webbutiken för att rådfråga. Det kan ju vara så att man kan ta del av en kampanj där man kan köpa kvalitetsdäck billigare och då ska man passa på. Även om man lätt kan söka fram rätt däck så ska man betänka fälgar. Har man bytt ut originalfälgarna så kanske sökresultatet inte blir korrekt och då är det verkligen bra om webbutiken har någon som man kan mejla eller prata med för att kontrollera att det verkligen blir rätt innan man trycker på knappen för att köpa.

Få däcken levererade

När man väl har kommit fram till rätt däck så är det bara att klicka vidare och beställa dessa. När detta är gjort så kommer däcken att levereras till den adress som man anger. Det här kan alltså vara ens egen adress eller så kan man välja att skicka däcken direkt till den däckverkstad som man använder sig av. Många gånger så kan det vara så att man inte behöver betala något extra för leveransen då den ingår i däckens pris men det här ska man inte räkna med. Hur lång tid leveransen kommer att ta beror på när man beställer och vilken typ av däck men detta får man veta i samband med köpet.

Montering och annan service

En hemsida som säljer däck kan alltså hjälpa till med montering på så vis att de kan tala om var man har en bra däckverkstad i sin närhet. Det här är en viktig hjälp för den som absolut inte tänker byta däcken själv och som vill ha en rekommenderad verkstad som är van att hantera den typ av däck som har inköpts. En bra webbutik med däck ska kunna ange verkstäder över hela Sverige så att det blir lätt att ta hand om de nya däcken och fälgarna då de levereras.

Handla däck på nätet

Idag går det utmärkt att handla däck på nätet och få servicen i en lokal däckverkstad.

Köpa däck på nätet från webbutik

Att köpa däck på nätet blir allt vanligare, och det är egentligen inte konstigt med tanke på hur smidigt det har blivit och hur många hundralappar per hjul man kan spara. Många tycker att det är en tröttsam och tidskrävande uppgift att ta sig till en bilaffär eller verkstad för att köpa nya däck och få dem monterade. I en tid där allt mellan matvaror och heminredning är inom räckhåll med ett par enkla musklick så är det inte konstigt att allt fler väljer att också köpa däck på nätet.

Smidigt att köpa däck på nätet

Du behöver varken vara bil-kunnig eller ens vara intresserad av bilar för att göra ett lyckat däckköp. Köper du från de bästa däcksajterna så finns det en smart sökfunktion som med endast ditt registreringsnummer kan få reda på vilken sorts bil du har och vilka däck som passar. Bortsett från att det är nästintill barnsligt enkelt att hitta rätt däck, så finns det många andra fördelar med att köpa från en däckleverantör på Internet.

köpa däck online

Förutom det mest uppenbara, att man får precis samma märke och kvalitet som man skulle få hos en bil- eller däckverkstad, men till ett lägre pris, så erbjuder också en däckleverantör på nätet ett mycket större sortiment än en traditionell däckverkstad. Internet gör det också mjöligt att snabbt och enkelt kunna jämföra olika priser, varumärken och butiker för att hitta en prisvärd uppsättning som passar just din bil. Om du beställer från en av de välkända onlinebutikerna får du både garantier och en god service. När det gäller monteringen av dina nya däck så har många däckbutiker på nätet avtal med bil- och däckverkstäder runt om i landet, vilket betyder att dina däck kan levereras till en verkstad nära dig och där kunniga mekaniker kan montera dina däck, så att du kan känna dig säker att allt sitter som det ska när du kör.

Tips innan du köper från en däckbutik online

Det finns flera olika saker att tänka på när du ska köpa dina däck på nätet. Det första är givetvis att veta vilket däck du är ute efter och jämföra olika webbutiker och deras priser. Om du inte vet vad du behöver så har många däckbutiker en däckguide och du kan också ta hjälp av och läsa om olika däcktester på nätet. När du jämför priser är det viktigt att du kollar om fraktkostnader ingår eller inte. Oftast ingår den inte och därför får man räkna på totalpriset, inte bara däckens kostnad. Det är också klokt att undersöka om webbutiken erbjuder några garantier, då kan du reklamera däcken om du inte skulle vara nöjd. Även om det redan är billigt att köpa från däckbutiker på nätet så gäller det att vara extra observant efter olika rabatter och säsongserbjudanden, för då kan man komma undan ännu billigare.

Köp dina vinterdäck online

Snart är det dags att montera fast vinterdäcken. Köp dina vinterdäck online om fjolårets är daterade – billigare och enklare!

Smidigt att köpa vinterdäck online

Temperaturerna börjar sakta men säkert att krypa neråt och nätterna är riktigt kyliga, vilket betyder att hösten är här och innan vi vet ordet av kommer vintern att knacka på dörren. Vinter innebär givetvis att vinterdäcken ska dammas av och monteras fast, om man har några vill säga, annars är det hög tid att börja sökandet efter pålitliga vinterdäck.

Mönsterdjup på vinterdäck

Vinterdäck ska ha tre millimeters mönsterdjup – som minst, så köper man begagnade vinterdäck så är det viktigt att däcken har mer än så, för om de redan är så ytliga som 3 millimeter så kommer de inte att hålla en hel vinter, kanske inte ens fram till jul. Helst ska mönsterdjupet vara sex millimeter eller ännu djupare, då har man att köra på. När man köper sina vinterdäck online så ska man höra sig för vilket mönsterdjup däcken har innan man beställer sina däck.

Dubbdäck eller dubbfria vinterdäck?

Det är egentligen en enkel sak, men många ställer sig ändå frågan – ska man satsa på dubbdäck eller dubbfria vinterdäck? Dubbdäck har egentligen flest negativa egenskaper – de låter mycket, de sliter på vägarna och så fort vägarna man kör på är torra så slits dubbarna ut nästan direkt. MEN! Om man kör mycket på hala underlag så är dubbdäck oslagbara. Helt beroende på var man bor och vad man har för förväntningar på vintern avgör man om man tycker att det är värt att montera dubbdäck på bilen. I de flesta fall är vanliga friktionsdäck – alltså dubbfria vinterdäck – kompletterade med snökedjor för akutsituationer det bästa alternativet.

Vart köper man sina vinterdäck då?

Däck finns det gott om. Det produceras miljardvis med däck varje år och märke, kvalitet, material, funktioner och prestanda varierar givetvis. Kända däckmärken är t ex Goodyear, Dunlop och Michelin, men de är i regel också bland de dyrare alternativen.

Idag är det många som köper sina vinterdäck online. Det finns en stor andrahandsmarknad för vinterdäck (och sommardäck såklart!) så har man lite tight budget så kan det vara värt att kolla in den först. Många sajter som säljer bildäck erbjuder avbetalning.

Däck online

Man kan ju som sagt köpa däck online eller via telefon, är det bara jag eller tycker ni också att det är en enorm lättnad? De sköter det mesta åt en. Annars vill man ju bara dyka bland alla däck de har för att finna de bästa haha.